Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У мешканців Трускавця забирають дитячий майданчик

Мешканці житлових будинків по вул. Сагайдачного у Трускавці звернулися із колективним зверненням до голови Дрогобицької міської організації Партії регіонів Сергія Гориславського та народного депутата України, голови Львівської обласної організації Партії регіонів Петра Писарчука з проханням захистити їх від місцевих рейдерів, які намагаються захопити прибудинкову територію їх будинків для облаштування паркінгу, повідомила прес-служба Львівської обласної організації Партії регіонів.

Як заявляють мешканці, забудовник одинадцятиповерхового комплексу апартаментів «Лісова пісня» по вул. Сагайдачного, 14а у м. Трускавці намагається захопити їхню прибудинкову територію без жодних дозволів та рішень міської ради, а також без погодження з мешканцями мікрорайону.

«Літом цього року ми неодноразово зверталися у всі інстанції за допомогою у припиненні свавілля фірми-забудовника, яка зухвало вирубувала зелені насадження біля наших будинків, проводила будівельні роботи з грубими порушеннями, без проекту та дозволів, що спричинило господарські незручності та періодичне вимкнення світла у наших будинках. Зносилися дитячі майданчики, розкопувалися траншеї, а на зауваження мешканців, реакції з боку забудовників не було. Будівельники недотримувалися будівельних норм, що призвело до пошкодження силових кабелів, які було видно з-під землі після проведених робіт», - наголошують жителі Трускавця.

За словами мешканців мікрорайону, власник комплексу апартаментів запевнив їх, що проведе благоустрій території, проте далі обіцянок не дійшло.

«Попри всі невиконані зобов’язання, взяті на себе, фірма-забудовник переходить до захоплення нашої прибудинкової території для розміщення в майбутньому автостоянки для потреб готельного комплексу. Також без жодного дозволу було здійснено спробу врізки каналізаційних мереж готельного комплексу в мережу колектору наших будинків, що може спричиняти затоплення фекаліями підвалів таприлеглої території. В даному випадку мешканці не допустили свавіллябудівельників. Роботи призупинено, але ми не знаємо що буде відбуватися далі? Трускавецька міська рада стає безсилою перед рейдерами, зусилля яких спрямовані на захоплення земельних ділянок, що є власністю громади Трускавця. Нас цікавить хто стоїть за цими рейдерськими схемами?», - наголошують жителі мікрорайону.

Вони просять втрутитися у ситуацію та сприяти об’єктивному розслідуванню наведених фактів.

У п’ятницю, 16 грудня, з ініціативи мешканців будинків по вул. Сагайдачного у Трускавці у Народному домі відбудуться громадські слухання щодо захоплення території фірмою-забудовником.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ