Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У МінАТО пояснили, як переселенцям отримати біометричні паспорти

17 травня радник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Олеся Цибулько взяла участь у міжнародних дебатах «Українська вимушена та трудова міграція до країн ЄС – поточна ситуація та потенціал». Про це повідомили на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Під час заходу обговорювались теми впливу економічної кризи, анексії Криму та військового конфлікту на сході країни на ситуацію з міграцією українців до країн Європейського Союзу. Участь в обговоренні взяли науковці, представники громадських організацій.

«Потрібно пам’ятати, що безвізовий режим не дає права працювати українцям на території ЄС. Можна знаходитись в країнах ЄС не більше 90 днів протягом 180 днів. Внутрішньо переміщеним особам отримати біометричні паспорти можна у пунктах надання адміністративних послуг, за наявності довідки ВПО», – зазначила Олеся Цибулько.

У свою чергу, аналітик, ГО «Європа без бар’єрів» Катерина Кульчицька нагадала:

«Громадяни України повинні детально вивчити правила користування безвізовим режимом, щоб не допустити відмов у в’їзді в країни ЄС. Основні вимоги для громадян – це мати з собою біометричний паспорт і мати з собою документи, які підтверджують мету поїздки і умови перебування за кордоном. Дуже важливо, щоб людина могла чітко пояснити прикордонникам мету свого візиту».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ