Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Міненерго анонсували тестування нових графіків відключень світла

В Україні з суботи, 8 червня, в тестовому режимі введуть новий порядок графіків погодинних відключень електроенергії, який має забезпечити коротшу тривалість обмежень.

Про це повідомив перший заступник міністра енергетики України Юрій Власенко, пише Суспільне

За його словами, влада здійснює постійний контроль за застосуванням графіків погодинних відключень та обмежень потужності і намагається вдосконалити застосування цих механізмів.

"Починаючи із суботи буде введений новий порядок, у тестовому режимі, застосування графіків погодинних відключень, який буде давати вже доведені ліміти, наскільки треба буде розвантажитися в певній області, певним операторам системи розподілу. У зв'язку з чим оператор системи розподілу (обленерго) має забезпечити черги відключень у такий спосіб, щоб використовувати виключно цей ліміт", – зазначив урядовець.

Власенко зазначив, що за підрахунками Міненерго, кількість черг має бути меншою, а світло в будинках громадян буде довше.

Кабінет міністрів України доручив органам державної та місцевої влади зменшити споживання електроенергії. Зокрема чиновників зобов'язали відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території, а місцеву владу закликали обмежити освітлення вулиць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ