Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Мінкультури обговорили перспективи реалізації спільних проектів з компанією Google

У Мінкультури обговорили перспективи реалізації спільних проектів з компанією Google, - Урядовий портал.

Міністр культури Євген Нищук  провів зустріч з директором з публічної політики  компанії GoogleДороном Авні. Під час зустрічі розглянули спільні напрацювання у рамках кампанії «Автентична Україна», зокрема, вже створений у партнерстві з Міністерством культури України спецпроект «Дерев'яні Церкви Карпатського Регіону», за допомогою якого можна  дізнатися більше про кожну з  унікальних церков, а також прокласти до них маршрути на Google Картах.

Учасники зустрічі  також обговорили перспективи реалізації  розширення співпраці, зокрема, щодо створення проекту, присвяченого ЗD-туризму скансенами -  унікальними музеями України просто неба.

«Реалізація ініціатив компанії Google, щодо внесення інформації про українські пам’ятки до світової мережі Інтернет є для нас надзвичайно цікавою. І ця співпраця для нас є стратегічною, адже ми хочемо відкрити світову інакшу, цікаву і надзвичайно красиву  Україну. Зокрема, в рамках цієї співпраці, ми хотіли б звернути увагу  на повний спектр пам’яток, які знаходяться на території нашої держави. Переконаний, величезні культурні надбання, наша унікальна культурна спадщина по-справжньому вразить світ, адже дотепер популяризацією цих скарбів займались не в повну силу, і ми хочемо це змінити», - зазначив під час зустрічі Міністр культури  Євген Нищук.

Міністр культури також розповів про подібні проекти, які розкривають культуру України для широкого загалу.

«Зараз ми  активно долучаємося до участі у великих міжнародних проектах, форумах, зокрема, презентуємо Національний стенд на Франкфуртському книжковому ярмарку. Окрім представлення стендів країн, дуже вагомою там є секція, де  використовуючи сучасні технології,  мережу Інтернет, свої музейні надбання  демонструють заклади з усієї Європи. Впевнений і ми зможемо там достойно презентувати Україну», - додав він.

Директор з публічної політики компанії Google та зв’язків з органами державної влади в регіоні Європи, Близького Сходу та Африки Дорон Авні розповів про місію компанії.

«Місія Google полягає в систематизуванні зібраної нами інформації задля того, щоб зробити її доступною для усіх. Культура – це один з найважливіших напрямків нашої роботи», - зазначив він.

«Ми дуже цінуємо відкритість вашого Міністерства до того, щоб зробити культурні пам’ятки України доступнішими для всього світу».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ