Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Міноборони обговорювали військове співробітництво та оборонне реформування

28 листопада у Києві відбулась зустріч заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенанта Анатолія Петренка з начальником управління політики, стратегії та спроможностей Командування Збройних сил США в Європі генерал-майором Девідом Джулазаде. Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

Девід Джулазаде, також є співголовою Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету з військового співробітництва та оборонного реформування (БОКК).

Генерал-лейтенант Анатолій Петренко поінформував іноземну делегацію про поточну ситуацію, що склалася в Азово-Чорноморському басейні, пов’язану з незаконними агресивними діями РФ стосовно корабельної групи Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Заступник Міністра оборони зазначив, що 26 листопада Верховна Рада України прийняла Закон України “Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" щодо введення в 10 областях воєнного стану терміном на 30 діб.

У рамках зустрічі генерал-лейтенант Анатолій Петренко зазначив, що окрім триєдиного завдання з відсічі збройної агресії, впровадження оборонної реформи та набуття членства в НАТО, наразі Збройні Сили України виконують і четверте, яке полягає у виконані завдань воєнного часу. Він також акцентував увагу на пріоритетах реалізації оборонної реформи в Україні, зокрема заходах, які проводяться в оборонному відомстві на виконання Закону України "Про національну безпеку України", впровадженні демократичного цивільного контролю, реформуванні системи управління, проведенні оборонного огляду, трансформації системи професійної військової освіти, закупівлі озброєння та військової техніки напряму Міністерством оборони України.

Учасники зустрічі також обговорили стан та перспективи розвитку двостороннього співробітництва.

У цьому контексті, генерал-лейтенант Анатолій Петренко зазначив про підвищення ролі БОКК в сучасних безпекових умовах, про його інтеграцію до Комітету реформ з метою координації зусиль та їх належного спрямування на виконання завдань оборонної реформи, а також про відновлення формату двосторонніх оборонних консультацій між Україною та США. Заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції акцентував увагу американської сторони на важливості інституційного розвитку Збройних Сил України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ