Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У місті Турка завершують роботи з укріплення берегів річки Літмир

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
У місті Турка Самбірського району завершують роботи з розчистки та берегоукріплення ручка річки Літмир. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Проєкт має на меті захистити від шкідливої дії вод цієї річки (бокова ерозія), покращити та підтримати сприятливий санітарний режим річки в межах вулиць Середня, Січових Стрільців, Шевченка.

Загальна кошторисна вартість будівельних робіт становить 1,9 млн грн. Роботи виконували коштами обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 1,58 млн грн та коштами місцевого бюджету – 344,472 тис. грн.

Роботи тривали на трьох ділянках. Там розчистили мілини в руслі річки завдовжки кілометр, збудували правобережну підпірну стінку заввишки 2,23 метра (вул. Шевченка) та завдовжки 27 метрів.

Також збудували лівобережну підпірну стінку на 2,73 метра та протяжністю 15 метрів від берегової опори мостового переходу до берегової опори пішохідного мосту через річку Літмир до 6,6 метра у напрямку лівого берега та збудували лівобережну підпірну стінку висотою 1,73 метра протяжністю 27 метрів у місці різкого повороту русла річки.

«Річка Літмир протікає практично через центральну частину міста Турка. Через звуження русла річки, під час проливних дощів, нерідко бувають паводки, річка виходить з берегів та підтоплює частину міста. Завдяки комплексу робіт з розчищення та укріплення берегів зупиниться ерозія берегів, захищеними від підтоплення будуть 179 домогосподарств. Укріплення берегів річки також унеможливить забруднення її вод, адже Літмир, яка є притокою р. Яблунівка басейну Стрия», - зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ