Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У місті завершили перший етап відбудови зруйнованих будинків на вул.Стрийській

У Львові завершили перший етап робіт з відновлення будинків на вулиці Стрийській, які зруйнували росіяни внаслідок найбільшого ракетного удару по цивільній інфраструктурі міста 6 липня 2023 року.

Далі, за словами Любомира Зубача, заступника міського голови Львова з містобудування, у будинках будуть реставрувати фасади, відновлювати мережі і проводитимуть ремонти в квартирах, йдеться на сайті ЛМР. 

Деякі будинки були зруйновані більш, ніж на 70%. А в 64-му будинку не вціліло жодне перекриття між поверхами. Подекуди було б легше збудувати з нуля, ніж відбудовувати зруйноване», – кажуть у Львівському комунальному підприємстві «Рембуд», яке займалося відбудовою.
За вісім місяців вдалося встановити перекриття, відбудувати стіни, поверхи та накрити дах. Також в будинках встановили вікна і двері.

«Тепер тут навіть дещо краще, ніж було досі. Наприклад, нині ці чотири найбільш постраждалі будинки мають не металопластикові, а дерев’яні вікна. Тим часом дахи ми перекрили дуже якісною черепицею, яку везли з-за кордону.

Зробили все, щоб під час відбудови зберегти історичне обличчя цих будинків. Оскільки вони є архітектурними пам’ятками, для подальших робіт потрібен відповідний проєкт – його розробка зараз в активній фазі, робимо це за бюджетні кошти», – розповів Любомир Зубач.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ