Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Мосулі залишаються 600 тисяч дітей, - правозахисники

В обложеному іракськими військовими місті Мосул, яке перебуває під контролем бойовиків "Ісламської держави" (ІД), все ще залишаються близько 600 тисяч дітей, повідомили у вівторок, 1 листопада, в міжнародній організації з захисту прав дітей Save the Children.

"Мова йде про критичний момент для захисту дітей. Потрібно дозволити 1,5 мільйону цивільних осіб, з яких 600 тисяч - діти, які все ще перебувають в пастці, безпечно залишити місто", - заявили в організації, повідомляє AFP.

"Ми не можемо дозволити, щоб ситуація в Алеппо повторилася в Мосулі. Поки ще є можливість вивести дітей із зони бойових дій", - додав представник Save the Children Мауріціо Крівелларо.

У жовтні уряд Іраку оголосив про початок наступу на друге за розміром місто країни Мосул, яке з 2014 року утримується ІД. Операцію проводять іракська армія, загони курдських ополченців "пешмерга" за підтримки очолюваної США міжнародної коаліції проти ІД.

Згідно з американськими розвідувальними даними, зараз в Мосулі можуть перебувати від трьох з половиною до п'яти тисяч бойовиків ІД.

1 листопада іракські сили прорвалися на територію міста і захопили одне з його передмість Гогджалі.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ