Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У МОЗ розповіли за які хірургічні послуги не потрібно платити

Сучасна медична система України надає широкий спектр послуг для хірургічного лікування дорослих та дітей у стаціонарних умовах. Про це інформує МОЗ.
Фот: Міністерство охорони здоров'я України

Держава покриває витрати на передопераційний огляд, власне операцію та післяопераційний догляд. Це допомагає пацієнтам отримувати необхідну медичну допомогу без фінансового навантаження.

Пакет "Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах" включає повний комплекс медичних послуг: від передопераційного огляду до післяопераційного догляду. Серед послуг:

  • Первинний огляд пацієнтів з визначенням подальшого маршруту.
  • Лабораторні та інструментальні обстеження.
  • Передопераційний огляд анестезіологом, анестезіологічне забезпечення, знеболення та седація під час діагностики й лікування.
  • Хірургічні операції.
  • Інтенсивна терапія у випадку загрозливих для життя станів.
  • Забезпечення ліками та необхідними медичними виробами і витратними матеріалами шляхом централізованих закупівель МОЗ.
  • Цілодобове лікарське спостереження та медсестринський догляд.
  • Харчування в умовах стаціонару.

Повний перелік безоплатних послуг можна знайти на сайті НСЗУ у розділі “Вимоги ПМГ 2024” (п. 39).

❗Зверніть увагу: консультація анестезіолога, анестезія, призначені обстеження, витратні матеріали для операції, цілодобове лікарське спостереження та медсестринський догляд – все це для пацієнтів є безкоштовним за умови звернення до лікарні, яка має договір з НСЗУ Національна служба здоров'я України за пакетом "Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах".

Щоб знайти лікарню у вашому місті, яка має договір на цей пакет, зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Або скористайтесь дашбордом "Електронна карта місць надання послуг із медичної допомоги" https://cutt.ly/iea6Fvz9.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ