Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Музеї історії релігії презентуватимуть різдвяні листівки

Завтра Львівський музей історії релігії презентуватиме поштівки „Різдвяне вітання”, надіслані в музей завдяки Інтернет-проекту, – повідомила „Гал-info” завідувач рекламно-інформаційним відділом ЛМІР Ірина Цебенко.
Наприкінці минулого року в Інтернеті було розміщено повідомлення про початок міжнародного проекту мейл-арт, мета якого - відродження та популяризація давнього звичаю святкового різдвяного вітання, що відповідає специфіці музею. До участі запрошувалися художники з усіх континентів не залежно від віку. Техніка, стиль, жанр і формат запропоновані довільні. А засобом обрано мейл-арт (пошт-арт або поштове мистецтво) – новий вид мистецтва, який вже має свою історію, прихильників і колекціонерів. Музейним проектом зацікавилися на усіх континентах. Митці з Америки та Німеччини, Індонезії та Казахстану, інших країн світу (всього 16) надіслали до музею свої роботи. Понад 50 художників надіслали майже сто художніх листівок на різдвяну тематику.
Цьогорічна виставка, на думку її організаторів, стане початком нової традиції щорічного проведення аналогічних заходів.
Мейл-арт - альтернативний вид мистецтва поштою виник наприкінці 50-х років минулого століття в Америці та Європі. Він швидко дистанціювався від інших визначних течій, заангажовуючи щораз більше країн і пропонуючи художникам та всім охочим виявити себе в ньому. Так пошт-арт стає унікальним, адже безпосередньо поєднує різні культури, художні світогляди, техніки виконання в одну суцільну глобальну арт-мережу. Тут існує одне непорушне правило, завдяки якому мейл-арт і отримав свою назву: роботи обов’язково мають пройти «хрещення» поштою, мандруючи сотні і тисячі кілометрів суходолом, повітрям і водою.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ