Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: У Львові презентують альманах Блаженний Климентій Шептицький
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Львові презентують альманах "Блаженний Климентій Шептицький"

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, 19 листопада о 16 годині Інститут релігієзнавства – філія Львівського музею історії релігії – презентує альманах ʺБлаженний Климентій Шептицький. 150 років від дня народженняʺ.
У Львові презентують альманах "Блаженний Климентій Шептицький"

У збірнику вміщено статті, які висвітлюють світський, чернечий і тюремний періоди життя Климентія Шептицького. До створення видання долучилися отці Юстин Бойко і Севастьян Дмитрух, науковці Іван Матковський, Олег Проців, Руслана Бубряк, Олександра Киричук, Галина Стернюк.

Климентій Шептицький - аристократ і монах. Повчання

ʺЗавдання укладачів – донести і показати молодому поколінню, яке виросло в незалежній Україні, але побачило весь моральний упадок нуворишів-скоробагатьків та фальшиву релігійність посттоталітарних політичних діячів, чистий і святий зразок благородної людини, яка б своїм подвижництвом, своєю працею, своїм праведним життям і навіть своєю мученицькою смертю стала світочем та основою, на якій можна відбудувати релігійне і духовно-національне життяʺ, – наголосив у своїй статті до альманаху ʺВеликий святий Української греко-католицької церкви архімандрит Климентій Шептицькийʺ отець Севастьян Дмитрух.

Презентація альманаху відбудеться у великій виставковій залі Львівського музею історії релігії, де працює виставка ʺГраф у монашому каптурі. Блаженний отець Климентій Шептицькийʺ.

Шляхетні риси роду Шептицьких: у Львові показали портрети предків митрополита Андрея

Серед гостей – архієпископ і митрополит Львівський, владика Ігор Возьняк, ігумен Свято-Успенської Унівської лаври отець Ілля Мамчак.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 17 листопада виповнюється 150 років від народження Климентія Шептицького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ