Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У музеї історії релігії триває виставка "Вірменська церква у Львові"

Днями у Львівському музеї історії релігії відбулось відкриття виставки "Вірменська церква у Львові". Про це повідомили в департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.

У відкритті взяли участь Архієпископ митрополит Львівський Української Греко-Католицької Церкви Ігор Возняк, Предстоятель Української єпархії Вірменської Апостольської церкви єпископ Маркос Оганесян, заступник директора департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Мирослава Туркало, директор Львівського музею Історії релігій Орест Малиць, настоятель вірменського кафедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці отець Тадеос Геворян та чисельна вірменська громада.

"Ця виставка демонструє життя церкви у Львові за двадцять п’ять років незалежної України, зміни, що відбулися у храмі: від перших богослужінь у дворику ще зачиненого собору до божественних літургій в уже відреставрованій церкві, - зазначили заступник директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Мирослава Туркало.  - У експозиції також згадано людей, праця яких дозволила львів’янам і туристам насолоджуватися красою собору Успіння Пресвятої Богородиці. Важливо також згадати про внесок, що робить вірменська громада в культурне життя Львова та України. Адже церква – це не тільки споруда, а й спільнота людей, що об’єднує між собою певне віровчення".

Варто зазначити, що виставка присвячується важливим подіям в історії вірмен України: 400-річчю вірменського книгодрукування в Україні та 25-річчю реєстрації єпархії Вірменської Апостольської Церкви.

Триватиме експозиція до 15 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ