Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У музеї Михайла Грушевського розкажуть про вечори народної ноші

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові» у суботу, 19 серпня, відбудеться розповідь Софії Легін «Про вечори народної ноші та світливців». Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.

П’яті Львівські Фото Фестини оприлюднили програму заходів

«У 1922 році у Львові було засновано жіночий промисловий кооператив «Українське народне мистецтво», членкині якого одним із завдань ставили перед собою сприяти розвитку українського народного мистецтва, зацікавити ним настільки, щоб воно стало необхідним у повсякденному житті.

У 1935 році кооператив для збереження українських народних традицій та популяризації народного вбрання започаткував у Львові щорічні вечори народної ноші.
Під час розповіді дізнаємося про те, хто долучився до організації проведення вечорів, як та де вони відбувалися, яку мали мету й значення.

Також побачимо оригінальні світлини українських строїв, зроблені членами «Українського фотографічного товариства», під час проведення вечорів народної ноші», - розповіли в комунальному закладі.

Подія відбуватиметься в межах «П'ятих львівських фотофестин».

Початок: 14:00 год.

Адреса: вул. І.Франка, 154.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ