Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Музеї народної архітектури та побуту реставрують велику стодолу XX століття

У Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького стартували роботи з відновлення та реставрації кількох споруд. Зокрема, майстри скансену проводять реставрацію великої стодоли зі с. Бережонка Чернівецької області (етносектор Буковина).

Про це повідомляють в ЛМР.

Стодола збудована ще на початку XX ст. і поділена на три частини: середня (найбільша) – тік, на якому молотили збіжжя, з правого боку – засік, зліва – стайня. У фасадній і тильній стінах є великі ворота для проїзду воза зі снопами. Дах стодоли був покритий соломою – некрученими сніпками, на рогах пошитий сніпками-«стріхачами» (зв’язаними при колоссі). Саме за такою давньою технікою майстри музею замінять дах будівлі.

«Ми щиро вдячні всім нашим відвідувачам, адже кошти з кожного придбаного квитка дають змогу відреставрувати ще більше старовинних об'єктів. Кожен, навіть найменший, наш гість допомагає здійснювати головну мету діяльності музею – збереження та популяризацію культурної спадщини», – зазначає Михайло Закопець, директор Шевченківського гаю.

Додамо, що в музеї народної архітектури та побуту зараз триває процес реставрації церкви святих Володимира та Ольги з с. Котань (Лемківська церква) та перевезеної хати з с. Соломир.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ