Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У МВС назвали напрямки, де буде найскладніше впродовж тижня

В Україні наразі найскладнішою є ситуація на сході нашої держави, зокрема мова йде про напрямок Ізюм – Волноваха.
Вадим Денисенко

Про це радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко заявив у етері українських телеканалів, - передає Укрінформ.

«Якщо говорити про поточну ситуацію, то найскладніша історія наразі – це, безумовно, схід України, це напрямок Ізюм – Волноваха, це Луганщина, це Попасна, це Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне і це, безумовно, Маріуполь. Це головні напрямки, і вони насправді, будуть головними напрямками усього цього тижня. Ми можемо говорити про те, що саме там наразі багато у чому вирішується доля цього етапу війни», – поінформував радник глави МВС.

Відповідаючи на запитання щодо жахіть у Бучі, Ірпені, Гостомелі та про поводження росіян із цивільним населенням, зокрема – про те, якою має бути наразі реакція України, щоб привернути до цього найбільшу увагу світу, він, серед іншого, уточнив, що у подальшому буде зроблено відповідне подання до міжнародних судів.

«Бо все, те, що відбувалося у Бучі, Гостомелі, Ірпені, Мотижиному, вся Київщина – це, насправді, величезна Сребрениця, де росіяни просто відстрілювали мирних людей. При чому це натуральний фашизм, коли старості селища Мотижин зв’язали руки за спиною і стріляли у потилицю. Це те, що ми пам’ятаємо про 1941-1945 роки, про звірства фашизму», – сказав Денисенко.

Він уточнив, що росіяни повторили на Київщині те, що робили нацисти у ті роки, і зазначив, що це тільки на тих територіях, які ЗСУ вже звільнили. «Мені страшно уявити, що відбувається на інших територіях, які ми ще не звільнили», – сказав він.

Говорячи про те, як усі ці звірства рф вплинуть на переговорний процес, Денисенко уточнив, що, на жаль, ми все одно будемо змушені вести переговори, тому що будь-яка війна закінчується переговорами.

«Але переговори – переговорами, а міжнародний трибунал – це міжнародний трибунал. Тобто, це ті речі, які ми маємо все одно зробити, і ми маємо у обов’язковому порядку закінчити цю війну міжнародним трибуналом проти росіян. І моя особиста точка зору – безпосередньо проти путіна. Тому що все те, що робилося тут – це пряма вказівка володимира путіна. Все те, що робиться у Маріуполі, Харкові, – це пряма вказівка (президента рф – ред.)», – поінформував Денисенко.

Відповідаючи на запитання, що ці звірства вчиняли так звані «звичайні росіяни», яких наразі намагаються відокремити від путіна, радник очільника МВС України уточнив, що це насправді – ще один гвіздок у труну тієї легенди, що є «хороші» і «погані» росіяни.

«Усі винні. Тобто, по суті, денацифікація – це той термін, який має прийти до рф. Все те, що пройшли німці після 1945-го року, насправді наразі після закінчення цієї війни мають пройти росіяни. Тому що денацифікація – це єдине, що може врятувати цю кошмарну націю», заявив Денисенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ