Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Миколаївській області викрили російську агентурну мережу

Служба безпеки України заявляє про розкриття російської агентурної мережі в Миколаївській області. Про це повідомляє Громадське.

Співробітники правоохоронних органів затримали відставного українського військового, який співпрацював з російською розвідкою, повідомив представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк.

"Нами встановлено, що він був завербований співробітником ГУ ГШ ЗС РФ у місті Севастополь і неодноразово виїжджав на територію анексованої АР Крим для проведення агентурних зустрічей", – сказав Настюк.

Як заявили в СБУ, за завданням російської спецслужби, колишній старший морський офіцер і його спільники збирали і передавали інформацію про військові підрозділи, які перебувають у Миколаївській області, зокрема щодо їх залучення до проведення операції Об’єднаних сил на сході України.

За повідомленням СБУ, операції з викриття російських агентурних мереж також проводилися в Одеській і Харківській областях.

СБУ неодноразово заявляла про затримання ймовірних російських шпигунів. За даними Настюка, за 2018 рік фігурантами проваджень за статтями про "державну зраду" і "шпигунство" стали понад півсотні осіб.

Представник контррозвідки додав, що українські спецслужби спостерігають прояви активності російської військової розвідки на території 11 областей України, зокрема південних і східних областях, а також на Київщині.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ