Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У минулому році Держприкордонслужба наклала 93,5 мільйона гривень штрафів

Як інформують у прес-службі АДПСУ, сума штрафів за адмінправопорушення накладені співробітниками Держприкордонслужби в минулому році становить 93,5 мільйона гривень.

За рік прикордонниками складено майже 77 тисяч протоколів про адмінправопорушення, з яких більше 30 тисяч протоколів – за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання кордону. При цьому майже 41 тисяча адмінпротоколів виносилася відносно іноземних громадян, зокрема громадян Молдови (6126), Росії (4664), Угорщини (4205), Азербайджану (3206), Туреччини (1844), Грузії (1760), Румунії (1491), Білорусі (1383), Узбекистану (1320), Вірменії (1141).

У результаті, за адміністративне правопорушення накладено штрафів на майже 93,5 млн грн, що у 2,2 рази більше у порівнянні з позаминулим роком (42,37 млн. грн.).

Крім того, під час прикордонного контролю з підробленими документами виявлено понад 1 000 осіб, що більше на 6%, ніж у 2017 році. При цьому порушники в своїй більшості намагались використовувати підробки державної належності таких іноземних країн як Туреччина, Єгипет, Болгарія, Греція, Ізраїль, Німеччина, Франція, Великобританія, Іспанія, Індія та інші. Додамо, що підробленими документами серед іноземців переважно користувалися громадяни Туреччини, Ірану, Єгипту, Молдови, Індії, Афганістану, Грузії, Іраку, Шрі-Ланки та Росії.

Також більше 6 тисяч осіб виявлено з недійсними та чужими документами, а 352 особи намагалися перетнути кордон без документів.

Варто зазначити, що безпекова складова як і комфортні умови під час здійснення пропускних операцій залишається пріоритетними для Держприкордонслужби. І для цього співробітники прикордонного відомства щоденно підвищують рівень своєї професійності майстерності, в тому числі і спільно з міжнародними експертами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ