Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У МЗС Британії порівняли ЧС-2018 у Росії з гітлерівською Олімпіадою

Президент Росії Володимир Путін спробує поліпшити імідж шляхом проведення чемпіонату світу так само, як Адольф Гітлер використав Олімпіаду 1936 року в Берліні. Про це заявив глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон, - Укрінформ

Джонсон підтримав думку про те, що Путін буде використовувати ЧС-2018 з футболу заради власного піару, так само, як це зробив Гітлер під час Олімпіади 1936 року.

"Я думаю, що порівняння з 1936 роком безумовно, коректне. Якщо чесно, це огидна перспектива, бачити як Путін прославиться за допомогою цієї спортивної події", - сказав Джонсон.

Джонсон сказав, що зараз обдумує питання про участь Британії в чемпіонаті світу. Але, на його думку, було б неправильно таким чином покарати британських вболівальників або футбольну збірну. Також британський уряд планує терміново обговорити з росіянами питання безпеки вболівальників.

Нагадаємо, що у 1936 році у гітлерівській Німеччині відбулися літні Олімпійські ігри. Запроваджені в Німеччині расистські закони спонукали громадські і спортивні організації, передусім у США, Великій Британії, Франції, Швеції, Чехословаччині та Нідерландах на початку літа 1936 року ініцюювати бойкот Олімпіади в Берліні.

Однак спеціальна комісія МОК, яка прибула до Берліну з перевіркою, заявити, що в Німеччині нема нічого, "що могло б завдати шкоди олімпійському руху". Майже 4000 атлетів з 49 країн приїхали для участі в іграх, які 1 серпня 1936 року офіційно відкрив Гітлер. На них, зокрема, вперше була проведена естафета олімпійського вогню. Нацистська пропаганда використала це для демонстрації спадкоємності давньогрецької і німецької культур.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ