Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У МЗС України відбулася нарада з послом Білорусі щодо ситуації в Республіці

Як повідомили Гал-інфо у пресслужбі МЗС, сьогодні, 20 серпня, відбулася робоча нарада щодо ситуації в Республіці Білорусь, яка склалась після президентських виборів 9 серпня.
посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим

Участь у нараді взяли всі профільні департаменти МЗС та посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим. 

Посол надав оцінку ситуації в Білорусі, ймовірні прогнози розвитку подій та пропозиції щодо реагування. Відбулася дискусія щодо порушених послом питань.

За результатами наради Міністерство закордонних справ України внесе на розгляд керівництва держави пропозиції щодо подальшого розвитку українсько-білоруських відносин.

Нагадаємо, що 17 серпня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оголосив про рішення викликати посла України в Білорусі Ігоря Кизима на консультації до Києва для оцінки перспектив українсько-білоруських відносин у новій реальності, що склалася, вироблення відповідних рішень з урахуванням усього комплексу факторів.

Виклику посла передували безпідставні звинувачення діючим керівництвом Білорусі України у втручанні у внутрішні справи республіки, а також видача Республікою Білорусь бійців ПВК "Вагнер" Російській Федерації попри всі наявні моральні та правові підстави передати їх Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ