Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Нагуєвичах презентували книгу «Руки і сльози: роман про Івана Франка».

Вчора, 14 лютого 2023 року, вперше на теренах «Франкової Каліфорнії», відбулась презентація нової книги відомого сучасного українського письменника, прозаїка та есеїста – Степана Процюка - «Руки і сльози: роман про Івана Франка».
Фото - ЛОДА

Про це повідомляють в Львівській ОДА. 

«384-ри сторінки нового в українській літературі роману дозволяють читачам взяти у участь у цікавій мандрівці життя доктора Івана Франка – від народження до похорону, відчувши важкі драматичні суперечності становлення великого українського письменника і візіонера національного майбутнього. Поринути у світ захопливих пригод сторінками життя Івана Франка, де він по-своєму оживає, перевтілюючись від холодного символу на близьку і дорогу нам людину», - зазначає директор Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак.

В заповіднику зазначили, що хоч наукових праць, які досконально описують життя і творчість великого Каменяра є достатньо, ґрунтовні дослідження істориків, літературознавців відомі широкому загалу. Але художніх творів про Франка не є так багато, тому дуже важливо, що сьогодні вийшов такий художній твір.

"Нам потрібно популяризувати постать Івана Франка, ми маємо знайомити з генієм української літератури через різноманітні художні книги й виставки", - додали у заповіднику.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ