Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У НАТО призначили старшого представника в Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг призначив старшого представника, який очолить представництво Альянсу в Україні. Ним став Патрік Тернер.
Фото з мережі Інтернет

Про це йдеться в заяві НАТО.

Посаду Тернер обійме у вересні цього року. Раніше в різний час він був помічником Столтенберга з питань операцій, оборонної політики та планування. До того Тернер також обіймав низку вищих державних посад у Великій Британії — зокрема, міністра з питань оборони в посольстві Сполученого Королівства.

Крім того, за даними з відкритих джерел, він очолював урядову групу, яка розробила першу стратегію національної безпеки Великої Британії у 2008 році, та керував командою в британському Міністерстві оборони, яка працювала над оновленням незалежного ядерного стримування Великобританії у 2005-2007 роках.

Тернер як старший представник НАТО в Україні виконуватиме роль координатора взаємодії Альянсу з українською владою. Він координуватиме зусилля НАТО та надаватиме Альянсу оцінки та поради щодо ситуації в Україні.

«Для мене справжня честь бути призначеним старшим представником НАТО в Україні. Я з нетерпінням чекаю на те, щоб очолити представництво НАТО і дуже тісно співпрацювати з українською владою, а також із союзниками та партнерами, щоб допомогти надати Україні підтримку від НАТО»,— сказав сам Тернер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ