Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Нацгвардії обговорили подальшу співпрацю із новим командуванням «UNIFIER»

30 вересня в Головному управлінні Нацгвардії відбулася робоча зустріч командування НГУ та ротацій Об’єднаної оперативно-тактичної групи в Україні («UNIFIER»). Канадська сторона представила особовий склад нової 10-ї ротації, яка продовжить надавати менторську допомогу Нацгвардії у різних напрямках. Про це повідомили у пресслужбі НГУ.

«Ми щиро вдячні канадським колегам, які вже тривалий час надають всебічну допомогу нашій структурі на шляху до впровадження міжнародних стандартів, ­– зазначив командувач НГУ генерал-полковник Микола Балан. – Попри карантинні обмеження під час 9-ї ротації було розпочато роботу над важливими для НГУ напрямками».

Так, канадці надавали допомогу в розробленні програм підготовки підрозділів розвідки, спеціального призначення, снайперів, саперів, бойових медиків; вдосконаленні програми підготовки курсантів. Також завдяки представникам операції «UNIFIER» було розпочато курси мовної підготовки особового складу НГУ.

Своєю чергою, командир 9-ї ротації, яка вже невдовзі повернеться у пункт постійної дислокації, підполковник Раян Стімпсон подякував за всебічне сприяння керівництву НГУ та відзначив високий професіоналізм гвардійців. Канадець розповів, що звітуватиме вищому командуванню про необхідність розширення напрямків співпраці з НГУ, у тому числі й у сфері стратегічних комунікацій.

Наступні пів року керувати ротацією операції «UNIFIER» буде підполковник Сара Анна Хір. Під час зустрічі її ознайомили з основними завданнями Нацгвардії та її структурою.

Надалі сторони планують продовжити імплементацію проєктів, що існують, а також розробку, апробацію та вдосконалення програм підготовки рядового та сержантського складу, програми з протимінної діяльності та продовжити навчання представників НГУ на курсі підготовки офіцерів з розробки навчальних програм (TDO).

За словами заступника командувача НГУ генерал-лейтенанта Юрія Лебедя, надважливим для гвардії є й вдосконалення системи військової освіти. Тож українська сторона запропонувала міжнародним партнерам на постійній основі призначити представників ЗС Канади до Національної академії НГУ для надання дорадчої допомоги у вдосконаленні навчальних програм.

Після завершення робочої зустрічі присутні ознайомилися з інфраструктурою Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів, що в Старому Київської області. Так, з огляду на масштабність та його багатофункціональність, НГУ пропонує зробити центр однією із локацій для проведення міжнародних навчань, в тому числі «Rapid Trident – 2021».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ