Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Нацгвардії створять бригаду спецпризначення за стандартами НАТО

В Національній гвардії України створять бригаду спеціального призначення Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС України. Він наголосив, у спецпризначенці візьмуть найдосвідченіших нацгвардійців.

За словами міністра, набиратимуть не за мобілізацією та строковим призовом, а виключно добровольців – за результатами конкурсу.

Насамперед візьмуть людей, які мають досвід участі у бойових діях – як у зоні АТО, так і у міжнародних миротворчих операціях.

Чимало уваги надаватимуть знанню оперативних процедур за стандартами НАТО.

Аваков розкрив і зарплатню працівників спецбригади. Рядовий склад отримуватиме щонайменше 7 тис. грн, сержанти, молодший та середній офіцерський склад – 11-13 тис. грн, а старші офіцери – близько 20 тис. грн. За спецоперації та небезпечні навантаження доплачуватимуть.

Командиром майбутньої бригади вже назначили офіцера з досвідом АТО. Начальником штабу стане боєць, який 2 роки вчився військовій справі в Сполучених Штатах Америки. 

Як повідомляв 5.ua, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк дав розпорядження спрямувати сили Національної гвардії для охорони території зони відчуження.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ