Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У неділю відбудеться благодійне сходження на гору Пікуй

У неділю, 12 серпня, у межах відзначення Міжнародного дня альпінізму на Львівщині відбудеться благодійне сходження «Гори доступні для всіх! Мандруй на Пікуй». Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Я хотіла б привітати усіх, хто дотичний до альпінізму та досягає своїх вершин і цілей, з таким чудовим святом. Ви своїми вчинками заряджаєте до нових звершень людей, які за вами спостерігають і, насправді, вселяєте віру в те, що немає нічого неможливого. Управління туризму та курортів спільно з управлінням фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації задумало таку нестандарту для відзначення професійних свят подію – мандрівку на гору Пікуй. Найвищу вершину Львівської області – 1 405 метрів», - розповіла під час брифінгу начальник управління туризму та курортів облдержадміністрації Наталія Табака.

Зазначимо, що ціль сходження – благодійна і має за мету зібрати кошти на «джульєтку» із електропідсилювачем для проекту «On 3 wheels» («На трьох колесах»). За допомогою цього спеціального одноколісного візка люди з церебральним паралічем матимуть змогу подорожувати горами. 

«Ми хочемо допомогти людям, мужнім по своїй силі духу, які абсолютно нічим не поступаються перед тими, які піднімаються на Монблан, Ельбрус та інші тисячники нашої планети.  Закликаю максимально долучитися до цього проекту, який має на меті придбання такого потрібного обладнання для осіб з обмеженими можливостями. Ми сподіваємося, що не лише красу гір та Карпат зможуть побачити багато людей, які в силу різних обставин без такої «джульєтки» цього зробити не можуть. Сподіваємося, що цей проект, який ми реалізовуємо вперше, матиме продовження», - наголосив начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Роман Хім’як.

Позаяк, для того, аби стати учасником події небхідно заповнити реєстраційну форму за посиланням

«Ми з друзями організовуємо походи в гори для людей з інвалідністю. Минулоріч таких походів було 12. У цьому році ми плануємо організувати стільки ж. За допомогою цього візка ми організували уже 5 походів. До нас дуже часто звертаються прості активні українці, що хочуть організувати походи для друзів – осіб з інвалідністю. Тому дуже часто ми надаємо цю джульєтку їм у безкоштовне користування. Такий пристрій з електропідсилювачем дозволить економити час і сили під час сходження на вершину», - розповів співзасновник проекту «On 3 wheels» та організатор подорожей для осіб з інвалідністю Олександр Луцик.

Ті, хто не матиме змоги здійснити сходження, але готові допомогти здійснити мрію осіб з інвалідністю, зможуть перерахувати кошти на придбання «джульєтки» - реквізити

«Я заповнила заявку на участь 5 червня, а учора мені зателефонували і спитали, чи готова я здійснити мандрівку у гори. Я дуже рада і сподіваюся, що моя мандрівка буде першою, але не останньою», - мандрівниця, яка вперше піднімиться на гірську вершину із допомогою «джульєтки» Ірина Трач.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ