Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Німеччині пролікувалося майже 800 українців — Ляшко

Завдяки програмі медичної евакуації у клініках Німеччини пролікувалося майже 800 українців.

Про це повідомив міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко під час спільної робочої наради медичних комітетів Верховної ради і Бундестагу.

За словами Ляшка, загальна підтримка України з боку Німеччини перевищує 17 мільярдів євро. 781 український громадянин, з яких 515 — військові, отримали можливість безоплатно лікуватися у 120 німецьких медичних закладах в межах програми медичної евакуації. Німеччина була першою країною, яка надала літак для проведення медичної евакуації.

Крім того, Україна та Німеччина розвивають співпрацю щодо навчання українських медиків, повідомили у пресслужбі МОЗ. Зокрема, реалізовується проєкт для підвищення кваліфікації медпрацівників із надання медичної допомоги пацієнтам із важкими опіковими травмами. В травні зі стажування у провідних клініках Німеччини повернулися близько 60 лікарів і фахівців із реабілітації. Вони безпосередньо працюють із пацієнтами із важкими опіковими травмами.

Також Ляшко закликав німецьких колег долучатися до відновлення медичної інфраструктури України. Він повідомив, що за понад 15 місяців повномасштабної війни Росія пошкодила або зруйнувала 1 554 об’єкти медзакладів.

“Українська медична сфера має великий інвестиційний потенціал і ми закликаємо наших міжнародних партнерів інвестувати у відновлення та розвиток нашої медичної інфраструктури”, — зазначив Ляшко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ