Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Німеччині створять завод із виробництва деталей для бомбардувальника-невидимки F-35

У Німеччині в Північній Рейн-Вестфалії 1 серпня стартувало будівництво заводу з виробництва деталей і вузлів бомбардувальника-невидимки Lockheed Martin F-35 Lightning II.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як заявив прем'єр-міністр землі Північна Рейн-Вестфалія Хендрік Вюст на церемонії закладення фундаменту, війна в Україні та пов’язані з нею геополітичні зміни демонструють, що німецька демократія має бути здатною себе захищати.

“Агресивна війна Росії проти України також кидає виклик нашим західним цінностям. Нас перевірять: чи ми лише згадуємо ці цінності у недільних промовах, чи також захищаємо їх”, — сказав Вюст.

Виробництво ключових деталей фюзеляжу планують розпочати в 2025 році. Завод площею 60 тисяч квадратних метрів збудують у районі аеропорту Візе. Окрім виробничих потужностей, йдеться також про логістичні та складські зони, науково-тестувальні центри, пункт контролю якості.

До інвестування вперше залучили кошти зі спеціального фонду в 100 мільярдів євро, оголошеного через кілька днів після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Партнером двох американських військово-промислових груп Lockheed Martin і Northrop Grumman з німецької сторони виступив концерн Rheinmetall. Він має штаб-квартиру в Північній Рейн-Вестфалії у Дюссельдорфі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ