Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Німеччині затримали жінку, що планувала викрасти главу МОЗ

Німецька поліція заарештувала жінку, яку підозрюють у змові щодо викрадення міністра охорони здоров'я Карла Лаутербаха на початку цього року.

Про це повідомляє видання "Reuters".

Як стало відомо, жінка є громадянкою Німеччини, проте поліція її ідентифікувала лише як Елізабет Р. Як пишуть в заяві прокуратури,  її підозрюють у тому, що вона була ватажком радикальної групи, яка планувала викрадення міністра Лаутербаха та знищення енергетичних об'єктів аби спричинити загальнонаціональне відключення електроенергії. 

Після зірваного викрадення, у квітні прокуратура затримала чотирьох інших підозрюваних, які, за їх словами, були пов’язані з групами, що виступають проти обмежень COVID-19, і з ультраправим рухом «Reichsbuerger», який заперечує існування сучасної німецької держави.

У четвер прокурори заявили, що Елізабет Р. була залучена в координації змови радикальної групи, в зусиллях по закупівлі зброї та вибухівки, а також у вербуванні однодумців.

«Це угруповання поставило собі за мету створити в Німеччині умови, схожі на громадянську війну, і, таким чином, зрештою повалити федеральний уряд і парламентську демократію», — заявили федеральні прокурори.

З цією метою група планувала спричинити загальнонаціональне відключення електроенергії та викрасти Лаутербаха й у разі необхідності вбити його охоронців. Прокуратура повідомила, що Елізабет Р. постане перед федеральним суддею, який вирішить чи залишити її під вартою до висунення їй офіційних звинувачень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ