Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У німецькому Франкфурті заборонять дизельні автомобілі

У німецькому місті Франкфурт-на-Майні заборонять проїзд старих автомобілів з дизельними двигунами з лютого наступного року. Таке рішення виніс адміністративний суд у Вісбадені, пише inform.kz.

У постанові суду вказано, що з лютого 2019 року в'їзд у місто дизельних машин, які відповідають екологічному стандарту «Євро-4» і нижче, буде заборонений. Ці заходи вживаються для покращення ситуації з забрудненням повітря діоксидом азоту.

При цьому наголошується, що автомобілі з стандартом дизельних двигунів «Євро-5» теж будуть заборонені, але через півроку.

«Для дизельних транспортних засобів класу «Євро-5» заборона на водіння повинна бути введена з 1 вересня 2019 року», – йдеться в рішенні суду.

Варто відмітити, що в країнах ЄС легкові автомобілі з дизельними двигунами досить популярні. Цей вид палива використовують близько 40% машин Європи.

Стандарт «Євро-6» на сьогодні – найбільш екологічний, він застосовується з кінця 2014 року. Крім заборони деяких дизельних машин суд зобов'язав владу Франкфурта вжити додаткових заходів для того, щоб повітря в місті стало чистішим: модернізувати автобусний парк, а також збільшити кількість безкоштовних стоянок на околицях міста, розташованих поблизу зупинок ліній громадського транспорту.

Зазначається, що станом на сьогодні в Німеччині максимальний вміст двоокису азоту в повітрі встановлено в обсязі 40 мікрограмів на м.куб.

Mind

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ