Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У нові електронні паспорти можна вносити додаткові дані

У нових електронних паспортах у формі ID-картки передбачено можливість внесення додаткових даних. Про це нагадав 25 січня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, який вручив перші паспорти молодим людям, яким виповнилося 16 років, інформує "Урядовий портал".

"Це не паспорти колишнього радянського стилю – книжечки з вклеєними фотокартками, а новий паспорт у вигляді ідентифікаційної картки з чипом, на який можна внести будь-яку ідентифікаційну інформацію", - сказав він.

До ID-картки, крім основних даних, можуть бути приєднані, зокрема, дані про соціальні виплати, дані платника податків.

"Тобто буде єдиний документ.  Не сто довідок - один-єдиний документ, яким ви можете ідентифікувати себе і отримувати послуги від держави, в тому числі через Інтернет", - зазначив прем'єр.

За словами Яценюка, "ID-картки, потрібні також, аби в майбутньому біометричний паспорт, за яким українські громадяни будуть їздити без віз до країн-членів Європейського Союзу, видавався дуже швидко".

Нові паспорти, зазначив прем'єр, "повністю підпадають під стандарти ідентифікації, визначені в Європейському Союзі".

Із 11 січня Державна міграційна служба розпочала безкоштовне оформлення нових паспортів громадянина України у формі картки для громадян, які досягли 16-річного віку та оформлюють паспорт вперше.

Новий паспорт має електронний безконтактний носій (чип) та видається на основі електронної бази – Єдиного державного демографічного реєстру (ЄДДР).

Процес заміни діючих паспортів-книжечок на нові паспорти-картки триватиме близько 4 років. У цей час будуть чинними як паспорти старого зразка, так і ID-картки. Примусової заміни у визначений строк не буде.

У період з 11 по 25 січня до органів ДМС подано понад 8 тисяч документів на оформлення  паспортів громадянина України у формі картки.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ