Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У новорічні дні на Львівській залізниці різко побільшало липових пільговиків

У період з 31 грудня до 3 січня працівники підрозділів УМВСУ на Львівській залізниці зареєстрували 20 повідомлень і звернень. По гарячих слідах розкрито 10 злочинів, а за різні протиправні дії затримано 18 громадян, порушено 14 кримінальних справ. Повідомила прес-служба УМВС України на Львівській залізниці.

Серед злочинів, які були зареєстровані, найбільшу кількість становлять ті, що підпадають під дію статті 358 Кримінального кодексу України щодо підроблення документів, печаток тощо та використання завідомо підробленого документа. Зазвичай затримані, це громадяни, які аби зекономити, використовують подібні документи для безкоштовного проїзду у приміському залізничному транспорті, в надії на те, що оригінал з фотокарткою ніхто звіряти не буде. І дуже в цьому помиляються. Адже правоохоронці не тільки звіряють, але документ на ознаки підробки уважно переглядають! Саме тому міліціонерами затримано 4 липових ветерана праці та учасника бойових дій, зовні більше схожих на молодих бійців боїв без правил та 1 «учня» - пільговика з явними ознаками переростка. Найменше, що очікує цих злодюжек це штраф до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це більше 1000 гривень. Ото справді зекономили…

Наступним, серед порушень, став злочин, який регламентується дією статті 309 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. У п”ятьох наших з вами співвітчизників вилучено близько 100 граммів маріхуани, що за ціною чорного ринку складає приблизно 1000 гривень. Сума здається не велика, але шкода від «трави» набагато більша. Тут відповідальність, порівняно з вищевказаним правопорушенням, дещо більша – можна бути засудженим аж до трьох років позбавлення волі. І не дивлячись на те, що за подібний злочин скоєний вперше суд дає найменше покарання, а це майже до 2000 гривень, цього разу тих хто скоїв його повторно, затримано не було.

Кого справді не очикували знайти правоохоронці серед пасажирів та відвідувачів залізничної інфраструктури, але все ж виявили, так це поціновувачів старої зброї. Днями працівниками лінвідділу міліції на Івано-Франківщині затриманий місцевий житель, який спробував «відпочити» у залі очикування на залізничній станції, маючи при собі не маленький згорток, в якому вгадувались обриси рушниці. Він і привернув увагу правохоронців. Під час огляду в нього було вилучено карабін часів Великої вітчизняної війни в майже придатному бойовому стані. У зброї був відкручений ствол та затертий номер. До неї згодом долучили ще 11 набоїв відповідного калібру та, що найцікавіше у даному випадку, 6 вже відстріляних гільз. Куди прямував цей «снайпер» нині встановлює слідство. А вилучені предмети скеровано на дослідження у відповідні органи.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ