Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Новояворівській громаді облаштували житло ще для 80 переселенців

У Новояворівській громаді Яворівського району відремонтували 32 житлові кімнати гуртожитку вищого професійного училища. Тут зможуть тимчасово проживати приблизно 80 осіб, які евакуювались із регіонів бойових дій та знайшли прихисток на Львівщині.

Як інформують в ЛОДА, ремонт гуртожитку розпочали у 2020 році за рахунок коштів спецфонду училища. Відтак, підрядна організація замінила віконні та дверні блоки, залила бетонні стяжки, провела чорнове шпаклювання.

Для завершення ремонтних робіт заклад включили в Програму реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області. На його реалізацію спрямували 3,3 млн грн з обласного бюджету. За ці кошти завершили внутрішні оздоблювальні роботи житлових кімнат 5-го поверху, коридорів та балконів, влаштували кухні, санвузли та душові.

Облаштувати приміщення необхідною технікою та меблями допомогли міжнародні партнери Львівської ОВА та благодійні організації, зокрема: IT компанія EPAM Україна, CORE RESPONSE, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, ГО «ГІ Допоможемо разом».

Як зазначив Андрій Годик, з початком опалювального сезону та можливим збільшенням кількості евакуйованих із територій активного ведення бойових дій сьогодні Львівщина напрацьовує оперативний резерв місць для комфортного проживання переселенців.

Загалом, в межах Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області уже облаштували належні умови проживання для 1 тисячі внутрішньо переміщених осіб. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ