Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Одеському військово-морському ліцеї отруїлися діти

У військово-морському ліцеї Одеси отруїлися учні, їх госпіталізували до дитячої інфекційної лікарні, де вони проходять медичне та бактеріологічне обстеження, - УНІАН.

Зараз у військово-морському ліцеї проводиться перевірка продовольчої служби в зв'язку зі скаргами на розлад шлунку, що надійшли від кількох ліцеїстів.

«До навчального закладу негайно були викликані фахівці санітарно-епідеміологічної служби Міністерства оборони, які разом із фахівцями Військово-медичного клінічного центру Південного регіону відібрали відповідні аналізи й проводять профілактичні заходи», - повідомило командування Військово-морських сил ЗС України.

У Командуванні ВМС зазначили, що зараз проводиться перевірка дотримання встановлених вимог щодо організації харчування та повсякденної діяльності в ліцеї.

Підкреслюється, що за результатами перевірок діяльність посадових осіб ліцею та організації, що надає послуги з харчування, буде оцінена з ухваленням відповідних рішень, у тому числі й кадрових. Крім того, напередодні командувач Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко особисто перевірив якість харчування курсантів Інституту ВМС Національної морської академії.

Як зазначається в офіційному повідомленні командування ВМС, ця перевірка проведена «в зв'язку з недавньою інформацією про випадок неякісного харчування особового складу Інституту ВМС. Командувач вирішив особисто перевірити в яких умовах проживають і чим харчуються майбутні офіцери».

Відзначається, що 30 вересня після виявлення інформації щодо неякісного харчування курсантів уже через 2 години за наказом командувача працювала комісія з метою перевірки та недопущення подібних випадків надалі. Керівник національного військово-морського флоту поспілкувався як з керівним складом, так і безпосередньо з курсантами різних курсів.

«Командування ВМС ЗС України регулярно проводитиме раптові перевірки якості харчування в усіх наших військових частинах, заявив віце-адмірал Воронченко. Проблемні питання існують, але ми їх вирішимо - додав він», - наводить слова командувача відомча прес-служба.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ