Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Палаці Хоткевича відкрили сучасну артмайстерню для юних митців

Вчора, 8 грудня, у Палаці Хоткевича відкрили оновлений простір "ХотАртКлас" - сучасну артмайстерню для юних митців.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Реалізація цієї ініціативи стала можливою завдяки Громадському бюджету Львова. У 2020 р. 691 львів’янин віддав голос за проєкт "ХотАртКласу", що дало змогу йому потрапити до п’ятірки ініціатив малих проєктів в категорії "Інші" і бути дофінансованим Львівською міською радою.

Упродовж багатьох років у цьому приміщенні працює Зразкова студія образотворчого мистецтва під керівництвом Галини Якубишин та викладачки Мар’яни Громиш. Викладачі студії - професіонали-художники з високою академічною освітою, які навчають дітей різних видів і практик візуального та об’ємного мистецтва, регулярно організовують майстер-класи. Однак, на жаль, досі простір був недостатньо оснащений та комфортний для сучасного багатофункціонального використання.

Дизайн простору розробляла Олена Курець, якій вдалося втілити у проєкті всі креативні задуми і побажання керівників студії, поєднавши їх з ергономічними рішеннями та європейськими практиками. Так, Палац Хоткевича отримав мультивекторне, технічно обладнане приміщення з підключенням потужного світла, встановленими професійними художніми шафами, мольбертами, зручними стільцями-сідлами і проєктором з екраном для інтерактивної творчої офлайн та онлайн роботи.

Тож тепер митці-початківці мають усі найкращі умови для розвитку у Палаці Хоткевича, адже крім творчої майстерні в інституції уже рік працює галерейний простір "ХотАртХол", який створений саме для мистецьких дебютів.

Стати учасником і почати навчатися у "ХотАртКласі" можна в будь-який час. Для цього потрібно лише заповнити заявку на сайті Палацу Хоткевича через кнопку "записатись у гурток". Усю детальну інформацію можна дізнатись у менеджерки колективів за телефоном +380 (93) 88 39 175 (Марта Саламін).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ