Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У парку Архангела Михаїла встановлять систему дренажів

У парку Архангела Михаїла, що на вулиці Стрийській у Львові, розпочинають ремонтні роботи з водовідведення. Тут встановлять систему дренажів, аби остаточно розв'язати питання із підтопленням. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.
Фото: ЛМР

У Львівському комунальному підприємстві «Зелений Львів», яке є замовником робіт, кажуть, що їхнє завдання не лише забезпечити парк водовідведенням, а й встановити систему дренажів у такий спосіб, аби і воду зайву відкачати, і забезпечити дерева потрібною кількістю вологи.

«Головне – зробити так, аби парк більше не підтоплювало. Для цього проєктанти комунального підприємства «Інститут просторового розвитку» із залученням причетних служб і відповідних фахівців провели дослідження та напрацювали певні гідротехнічні рішення», – зазначив очільник «Зеленого Львова» Володимир Данилюк.

Перші роботи з водовідведення розпочнуть уже цього тижня, триватимуть вони кілька місяців. Весь цей час у парку працюватиме техніка, майстри робитимуть колодязі, прокладатимуть труби для стікання дощової води.

Для мешканців вулиці Мікльоша дорога через парк – єдина, щоб потрапити до мікрорайону Стрийського автовокзалу, де є налагоджена інфраструктура з аптеками, магазинами та транспортною розв'язкою.

«Щоби зробити її безпечною та доступною для мешканців, спочатку вирішили зробити освітлення у парку та відремонтувати алею. За що і проголосувала бюджетна комісія. Проте парк почало дуже підтоплювати. Тож гроші, виділені на ремонти алеї, скерували на водовідведення. Так вирішили на спільних зустрічах депутатів, виконавчих органів, департаменту містобудування та мешканців цього мікрорайону», – розповів Володимир Гой, член бюджетної комісії, що приймала рішення щодо коштів на водовідведення. 

Він наголосив, що кошти на благоустрій парку та ремонт алеї було виділено раніше, ще до розпорядження міського голови про обмеження капітальних видатків.

Після завершення робіт з водовідведення на парк чекає новий етап оновлення – відновлення дощових садів. За проєктом «Інституту просторового розвитку» тут мають висадити близько 250 багаторічників, що активно вбирають дощову воду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ