Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Парку Франка завершують роботи з облаштування дитмайданчика

Станом на сьогодні майданчик готовий на 95%. Майстрам залишилось доробити невеликі, утім важливі роботи.

Фото зі сторінки Любомира Зубача

Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

"Залишилося закінчити замощувати дерев’яну бруківку на вхідних групах, припильнувати, щоб вкотре не витоптали засіяний газон (головний біль Володимира Данилюка), зорганізувати якісний догляд майданчика силами ЛКП «Зелений Львів», що власне й опікується парком і майданчиком", — написав він.

Любомир Зубач розповів, що дітям шалено подобається новий майданчик. "Майданчик гарний, якісний, сучасний, абсолютно далекий від звичних для старшого покоління совдепівських залізних турніків і гойдалок. А тому в дорослих, незвиклих до такої атракції, подекуди виникають сумніви чи запитання".

Фото зі сторінки Любомира Зубача

Він також відповів на найпоширеніші питання, що виникали серед батьків.

Щодо висоти

"Майданчик у парку Франка аж ніяк не надто високий. Скажу більше: коли ми лише розпочинали цей проєкт, були пропозиції навіть про висоту вежі на десяток метрів. Але передбачали ситуацію «у страху очі великі». Тому вирішили у Львові розпочали з лайтовіших висот.

Хто мав нагоду відвідувати дитячі майданчики в Європі, знає, що зазвичай там вони в рази вищі. І на око українцям, звичним до інших стандартів, здаються не такими вже й надійними. Але вони точно безпечні. Якщо не робити дурниць.

Розкажіть дітям, що лазити можна і треба, але зсередини, щоб не було пригод з неприємними наслідками.
Скрізь є правила поведінки. І на цьому майданчику зокрема. Давайте їх дотримуватися".

Фото зі сторінки Любомира Зубача

"Нічого не видно, що всередині"

"Не видно, а отже, небезпечно? Не так. Раджу батькам просто походити всередині. Так, це можливо. Як і з’їхати з гірки. Точно витримає, ми перевіряли. До речі, всередині замку чудові малюнки!

Утім, щоби батькам не було так лячно, ми вирішили згодом встановити такий собі макет інтер'єру – буде видно усі ходи й виходи. Можливо, так буде легше уявити та зорієнтуватися, де ваша дитина. Навіщо зайві хвилювання для батьків".

Чому камінці, а не гумове покриття

"Відсів прекрасно амортизує, не смердить на сонці, не фарбує взуття. А ще – чудово пасує до ландшафту парку, де і розміщений майданчик.

Дійсно, відсів потребує догляду. Якщо просто – то мова про вирівнювання ям. Про це подбаємо. Комунальники «Зеленого Львова» будуть за цим стежити, як і загалом доглядати за майданчиком".

Фото зі сторінки Любомира Зубача

Про стандарти безпеки

"Проєкт пройшов експертизу щодо безпеки. Водночас виробник майданчика ініціював ще одну, за європейськими нормами. На початку травня до Львова приїдуть фахівці з Німеччини, які сертифікують майданчик за стандартами Європи. Цього не вимагає українське законодавство, але хочемо зробити все задля максимальної безпеки львівських дітей. 

Водночас хочу наголосити: є стандарти, а є здоровий глузд. Є певні речі, які можуть і мають контролювати батьки. Я про танці чи селфі на даху вежі. Хто був на майданчику – той розуміє, про що мова. Німецькі фахівці шоковані безстрашністю і до певної міри безконтрольністю українських дітей.

Звичайно, закриємо всі шпарини, через які можна хоча б теоретично протискаючись вилізти з внутрішнього боку на дах, обмотаємо перехід між вежами спеціальною сіткою, звісно, встановимо інструкції поведінки на майданчику. Але звертаюсь до батьків, поговоріть з дітьми про наслідки такої безпечності".
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ