Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У парку «На Валах» проведуть археологічні дослідження

Сьогодні, 30 березня, на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 23.02.2018 № 197. Це рішення передбачає розроблення проекту утримання та реконструкції пам’ятки садово-паркового мистецтва «На Валах», а також проведення усіх необхідних археологічних досліджень у парку, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Потрібно зробити проект утримання та реконструкції пам’ятника садово-парковового мистецтва «На Валах», а також провести археологічні дослідження та укласти відповідні договори», - зазначив начальник управління архітектури й урбаністики Юліан Чаплінський.

Відтак, внесення змін у це рішення передбачає доповнення пункту 6 підпунктами 5.3 та 5.4:

5.3. У частині парку «На Валах» розробити проект утримання та реконструкції пам’ятки садово-паркового мистецтва «На Валах», історико-містобудівне обгрунтування та погодити його у відповідних органах охорони культурної спадщини згідно з вимогами законодавства України. 

5.4. Провести усі необхідні археологічні дослідження (розкопки) та укласти відповідні договори з виконавцями археологічних та інших вишукувальних робіт.

Нагадаємо, що йдеться про створення громадського простору з меморіалізацією подій Революції Гідності на території вул. Кривоноса («Губернаторські вали») у Львові. З 4 квітня до 21 червня 2016 року тривав перший Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу концепцію громадського простору з вшанування пам’яті герої «Небесної сотні» у місті Львові, було подано 7 конкурсних проектів. Однак рівень робіт не був високим, у зв’язку з чим конкурс було проведено повторно.

Відтак, з 1 листопада 2016 року до 1 лютого 2017 року тривав другий конкурс, під час якого було подано 25 конкурсних проектів. Конкурсна комісія представила найкращі роботи на облаштування громадського простору пам’яті Небесної Сотні в УКУ та оголосилапереможців: авторський колектив у складі Андрій Лесюк, Марія Яструбчак, Христина Пундак.

Найближчим часом, як повідомив начальник управління архітектури й урбаністики Юліан Чаплінський, відбудеться закладення капсули з нагоди початку будівництва громадського простору Небесної Сотні та розпочнуться роботи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ