Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Парламенті Швеції вперше вшановано пам'ять жертв Голодомору

29 листопада 2017 року у Парламенті Швеції вперше відбулося вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

Участь в заході взяли Спікер Шведського Риксдагу Урбан Алін, Перший Віце-спікер Шведського Риксдагу Ева Тален Фінне, керівник Шведсько-Української міжпарламентської групи дружби Крістер Хаммарберг, члени Шведського Риксдагу, акредитовані у Швеції посли країн світу, представники громадських організацій українців у Швеції.

Захід вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр. був організований за безпосереднього сприяння Міжпарламентської групи дружби між Риксдагом Швеції та Верховною Радою України.

Під час заходу до присутніх звернулися Спікер Парламенту Швеції У.Алін, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Швеції Ігор Сагач, Глава Шведсько-Української міжпарламентської групи дружби К.Хаммарберг.

Гостям заходу були продемонстровані світлини з архівів Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г.С.Пшеничного, очевидців трагічних подій в Україні в 1932-1933 рр., матеріали Українського інституту національної пам’яті.

Відомий музичний дует у складі українсько-шведської піаністки, директора Українського інституту у Швеції Наталії Пасічник та шведського скрипаля Крістіана Сворфара виконав “Мелодію” українського композитора Мирослава Скорика.

Пам'ять мільйонів закатованих голодом українців було вшановано хвилиною мовчання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ