Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Парижі приступили до опису орендованої «Россией сегодня» будівлі

У Парижі судовий пристав у рамках виконання рішення Третейського суду в Гаазі у справі ЮКОСу розпочав опису будівлі Держзакордонвласності, яким на безстроковій основі користується Міжнародне інформагентство «Россия сегодня», кероване пропагандистом Дмитром Кисельовим. Про це повідомило видання Лента.ру.

На місці також присутні поліцейські та представник посольства Росії. Як зазначає агентство, він спробував пояснити приставу, що опис не може бути проведено, оскільки Москва не відмовлялася від свого державного імунітету від виконання судових рішень інших країн.

У МІА «Россия сегодня» підкреслили, що про арешт їхньої будівлі не йдеться, «оскільки в агентства у французькій столиці немає ніяких будівель, а приміщеннями для роботи представництва воно користується відповідно до договору з Держзакордонвласності».

Пристав описує саму будівлю, яка, на думку влади Франції, може належати Російській Федерації і слугувати забезпеченням за позовом колишніх акціонерів ЮКОСу до Росії, але не майно міжнародного інформагентства.

У Франції та Бельгії ще в середині червня було заарештовано майно та рахунки, які влада визнала російськими. Це було здійснено на виконання рішення суду в Гаазі за позовом колишніх акціонерів ЮКОСу про виплату 50 мільярдів. Тоді серед заморожених активів були, у тому числі, і рахунки МІА "Россия сегодня".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ