Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Перемишлянському районі інвестор працюватиме, якщо перегляне пункти орендної угоди -- Олег Паска

У Перемишлянському районі інвестор зможе працювати, якщо перегляне пункти орендної угоди. Про це «Гал-info» повідомив голова перемишлянської райдержадміністрації Олег Паска. За словами Паски англійська компанія LandComUkraine, яка працює в Золочівському та Буському районі висловила бажання працювати також в Перемишлянському районі Львівської області, але угода, що запропонували інвестори на думку Паски містить пункти, які обмежують права орендодавців. «Зокрема угода, яку запропонував до підписання інвестор містить пункти, згідно яких орендодавці повинні повідомити орендарів про недоліки землі, яку орендуватимуть (кислотність ґрунтів, нахил інше), в противному випадку орендар може подати в суд на відшкодування. Ще один пункт передбачає те що у разі смерті орендодавця земля переходить орендарю. А тепер скажіть, звідки 70-80 річні селяни-орендодавці можуть знати про кислотність своєї землі, або про стандарт нахилу?», -- говорить Паска.
Ще одна річ яка непокоїть голову Перемишлянської РДА інвестор ще до сих пір не надав йому бізнес-плану, лише обмежився тим що сказав що планує вирошувати на землі (15 тис.га), яку візьме в оренду на 15 років, сільськогосподарську продукцію (зернові культури, ріпак інше), для подальшої її реалізації на зовнішніх європейських ринках (більша частина продукції) та на внутрішньому ринку України.
Ще одна річ, яка не влаштовує Олега Паску, те що орендодавці будуть отримувати з інвестора за оренду землі лише 50-60 грн. на рік. «Це також питання, чи потрібен нам такий інвестор».
За словами голови РДА попередні переговори щодо інвестора проводилися півтора тижня тому і закінчилися тим що Олег Паска попросив інвестора скасувати зазначені пункти, що порушують права орендодавців. Наступного ж тижня Паска збирається зустрітися з головою ЛОДА Петром Олійником, для того щоб роз‘яснити ситуацію керівнику області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ