Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Перемишлянському районі виявили джерело забруднення питної води

«Від мешканців села Брюховичі Перемишлянського району надійшли скарги щодо якості питної води у криницях і уже є висновки санепідемстанції, яка брала проби води, про те, що вміст пестицидів дійсно перевищує допустимі норми», – повідомив «Гал-info» голова Перемишлянської РДА Олег Паска.
 За його словами, «сьогодні оголошено надзвичайну ситуацію у селі і вже завтра будуть знайдені кошти для запакування старих отрутохімікатів і усунення джерела забруднення води». «Я вже знаю, звідки ми візьмемо ці кошти, проте наразі 3-4 сім’ї будуть брати воду з інших криниць і джерел води. Надалі колодязі будуть чистити і брати проби води з інших криниць у селі. Є інформація, що також є підвищеним вміст нітратів води у колодязі і уже надано офіційне доручення санепідемстанції щодо проведення відповідної роботи, адже у окремих колодязях вміст нітратів перевищує допустимі норми у 7 разів», – сказав Олег Паска.
Голова Перемишлянської РДА запевнив, що кошти будуть виділені завтра відповідним розпорядженням.
Олег Паска також зазначив, що такі проблеми є у багатьох місцях на території України, проте «де тонко, там рветься»: «Також на сесії районної ради прийнято програму щодо локалізації залишків, зокрема пестициди, які мають хімічне походження, по всьому району”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ