Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Першому театрі відбудеться День пам'яті Романа Віктюка

17 грудня у Першому театрі відбудеться День пам'яті режисера світової слави Романа Віктюка, серце якого перестало битися 17 листопада 2020 року

Про це інформує пресслужба театру.

11:00 – поминальна літургія в Церкві святого Андрія (пл. Соборна, 3-А). Після завершення – трансфер на Личаківське кладовище. Молитовний чин біля гробівця родини Віктюк.

17:00 – відкриття виставки «Браво, Віктюк!» в фойє Першого театру (вул. Гнатюка, 11).

18:00 – вечір спогадів на сцені Першого театру (вул. Гнатюка, 11).

17 грудня, о 11:00 в Церкві святого Андрія (пл.Соборна, 3-А) відбудеться поминальна літургія. Саме в цю церкву ходив Роман Григорович, коли бував в місті. Опісля літургії – автобусний трансфер (кількість місць обмежена!) на Личаківське кладовище, де пройде молитовний чин біля гробівця родини Віктюків. 

О 17:00 у фоє другого поверху Першого театру (вул. Гнатюка, 11) буде представлена виставка "Браво, Віктюк!" (модератор – Катерина Віктюк). Відтворення робочого місця, знамениті піджаки, численні фото з постановок різних періодів, оригінали архівних фото, "стіл запахів" та загальна атмосфера дозволять ще ближче познайомитись з Романом Віктюком та відчути його «повсякденність». Виставка - це спроба перенестись у світ творчості Віктюка, де тонка межа між болем від втрати та очікуванням виходу Маестро на поклони стерта зануренням у його театральний простір. 

О 18:00 на сцені Першого театру відбудеться вечір спогадів (модератор – театральний режисер Євген Лавренчук). В камерній атмосфері друзі та колеги згадуватимуть історії знайомства та роботи з театральним режисером, а вирізки з відеоінтерв'ю різних періодів та фрагменти постановок нагадають всім про те, якою непередбачуваною та цікавою людиною був Роман Григорович.

Вхід на відкриття виставки вільний. Вхід на вечір спогадів – вільний, за попередньою реєстрацією. Реєстрація – за посиланням https://forms.gle/RgqvVnF6oSz4jNmV7 

Вхід на події в театрі можливий лише за наявності зеленого COVID-сертифікату вакцинації, негативного ПЛР-тесту або сертифікату про одужання.

Усі заходи і події в театрі відбуватимуться з дотриманням правил та вимог, встановлених у період пандемії COVID-19. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ