Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Підбузькому геріатричному пансіонаті завершують реконструкцію

17 жовтня під час виїзної наради, разом із керівництвом КЗ ЛОР «Підбузький геріатричний пансіонат» Вірою Баброцяк, хід ремонтних робіт обговорили заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод та в.о. керівника управління майном спільної власності Андрій Білоус. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.
Фото: ЛОР

«У Підбузькому геріатричному пансіонаті наразі проживають 154 особи, більшість із них — віком понад 60 років, а 38 - внутрішньо переміщені. В останні роки, за кошти обласного бюджету, благодійників і міжнародних організацій, тут вдалося суттєво покращити житлові умови, осучаснити санвузли, зробити їх доступними для людей з інвалідністю. Сучасна пральня, їдальня, укриття, а пані Віра задумала також зробити і власну перукарню, яка точно буде затребуваною, — це важливі речі для пансіонату та необхідні для його мешканців», — зазначив Юрій Холод. 

Керівниця геріатричного пансіонату Віра Баброцяк каже, що майже завершеним ремонтом приміщення їдальні тішиться особливо. 
«Ця частина будівлі є добудовою. Тут завжди було занадто волого, а на стінах — буквально пліснява. Тепер ми все осушили, встелили плиткою, встановимо нове обладнання», — зазначила Віра Баброцяк.

Заклад забезпечений генераторами, тут завершують також облаштування укриттів. За відповідним графіком, до підопічних, з яких, фактично, лише 11 — самі можуть піти до крамниці, а інші належать до маломобільних груп населення,  приїжджають медики та психологи.  

До Підбузького пансіонату належить три корпуси. Ремонти в одному з них здійснюють, не залучаючи жодних бюджетних коштів, лише гроші меценатів та міжнародних фондів. Зокрема, за кошти партнерів з Чехії тут планують також облаштувати спеціальні підйомники для людей з інвалідністю.

«Я вдячний всім міжнародним партнерам та українським меценатам, які допомагають нам осучаснювати та робити геріатричний пансіонат у Підбужі справжнім домом для понад півтори сотні українців. Ще одним важливим завданням для нас є знайти для пансіонату авто «швидкої» допомоги, бо часто підопічних закладу доводиться доправляти на медичні процедури до Львова», - зауважив Юрій Холод.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ