Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У підривника банку на Луганщині при собі було посвідчення учасника бойових дій

Чоловік, який підірвав гранату у відділенні банку на Луганщині, мав при собі посвідчення учасника бойових дій. Про це УНН повідомили у правоохоронних органах.

Так в сумці, яку мав при собі підривник, був виявлений паспорт громадянина України та посвідчення учасника бойових дій на одну і ту саму особу. Однак, як пояснили у правоохоронних органах, поки що зарано говорити, що ці документи справжні. Ймовірно, що вони є підробленими, як і той паспорт, що чоловік надав працівниці банку перед вибухом.

Як повідомлялось у п’ятницю, 17 травня 2019 року, до касира банку звернувся 53-річний чоловік з приводу відкриття банківського рахунку та надав паспорт громадянина України. Під час ідентифікації особи у працівника банку виникли сумніви щодо достовірності наданого документу, у зв’язку з чим викликали поліцію. При перевірці поліцейським документів чоловік витягнув з сумки гранату та висмикнув з неї чеку. Внаслідок вибуху останній загинув на місці.

Тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості отримали: співробітник поліції, троє працівників банку та троє місцевих мешканців, які на момент вибуху перебували у приміщенні відділення. Життю потерпілих нічого не загрожує.

Розпочато кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією за ст. 348, ч. 2 ст.15, п. п. 1, 5 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України (замах на вбивство працівника правоохоронного органу, замах на вбивство двох або більше осіб, вчинений способом небезпечним для життя багатьох осіб, незаконне поводження із вибуховим пристроєм).

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ