Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Польщі кількість померлих від "хвороби легіонерів" зросла до 16

У Польщі від "хвороби легіонерів" (легіонельозу) померли вже 16 людей. Крім того, в країні зафіксовано ще 2 нові випадки інфікування.

Про це свідчать дані санітарної інспекції, пише Суспільне

Загалом кількість хворих на легіонельоз у Польщі зросла до 155. Усі пацієнти госпіталізовані до лікарень у Жешуві, Жешувському повіті, Дебіці, Перемишлі, Колбушові, Ланьцуті, Сендзішуві Малопольському, Ясло та Любліні.

Триває епідеміологічне розслідування для встановлення джерела інфекції. У четвер, 31 серпня,  департамент охорони здоров'я має оголосити результати подальших лабораторних досліджень води.

Напередодні повідомлялося, що на півдні країни спалах хвороби забрав життя вже 14 людей. Відомо, що більшість померлих  — це люди похилого віку. Усі вони мали супутні захворювання, зокрема, рак.

Влада все ще з'ясовує, як бактерія легіонелла, що викликає хворобу, потрапила у водопровід міста Жешув та його околиць. Як відзначали раніше ЗМІ, Жешув є центром надання військової та гуманітарної допомоги Україні, а також місцем значної військової присутності США.

У міську систему водопостачання додали додатковий хлор для знезараження, а влада попередила мешканців про необхідність кип'ятити воду перед вживанням.

Раніше стало відомо, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі розслідує, чи міг спалах “хвороби легіонерів” (легіонельоз) бути наслідком навмисного втручання у систему водопостачання, зокрема, з боку Росії. Перші випадки інфікування були зафіксовані 17 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ