Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Польщі побудують склади НАТО з тисячами одиниць озброєння – Моравецький

Варшава разом із Вашингтоном продовжуватиме створювати на території Польщі склади з озброєнням НАТО, на яких зберігатиметься кілька тисяч танків, БМП та іншої військової техніки.
Фото: Finbalance

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, під час наступних трьох днів, які він проведе у США, Моравецький обговорюватиме питання будівництва в РП складів з озброєнням для військ країн НАТО.

“Разом з американськими партнерами ми створюватимемо логістичну базу, базу озброєння. Кілька тисяч одиниць військової техніки НАТО зберігатиметься в Повідзі (центр Польщі – ред.) та в інших місцях Польщі. Завдяки цьому ми будемо набагато безпечнішими", — підкреслив глава польського уряду.

Він додав, що йдеться про танки, БМП, тобто техніку, яка дозволить “швидко активізувати східний фланг НАТО”.

"Вже сама така можливість відлякає наших ворогів", — підкреслив польський прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, візит прем’єр-міністра Польщі до США триватиме до четверга, 13 квітня. Головними темами візиту будуть питання безпеки Польщі, польсько-американська економічна співпраця, питання співпраці у сфері енергетики. У Вашингтоні Моравецький зустрінеться з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, представниками американських компаній у сфері ОПК, а також проведе зустріч в Atlantic Council.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ