Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Польщі розпочинається онлайн курс для українських медиків

Курс має сприяти професійній активізації медичного персоналу зокрема з України.

У понеділок розпочинаються курси для медиків, які приїхали з-за східного кордону Польщі, і хочуть працювати в польській службі охорони здоров’я. Онлайн курс безкоштовний і поширюється на медичні організації Польщі. Про це повідомило Польське радіо.

Наразі лікарі, стоматологи, медсестри, акушерки та фельдшери, переважно з України, подали міністру охорони здоров’я понад сім тисяч заяв на працевлаштування за спрощеною процедурою.

Професор Матеуш Янковський зі Школи громадського здоров’я Центру медичної післядипломної освіти – координатор проєкту – зазначив, що курс має сприяти професійній активізації медичного персоналу зокрема з України.

«Українська система здоров'я суттєво відрізняється від польської. Тому ми підготували курс, доступний на інтернет-платформі нашого навчального закладу. Кожен медик, який здобув медичну освіту за кордоном, наприклад, диплом лікаря в Україні і хоче працювати в Польщі, може взяти участь в такому курсі. Курс буде доступний круглодобово 12 місяців на спеціальній навчальній платформі на нашій освітній платформі».

«Метою курсу «Організація охорони здоров’я в Польщі» є надання основної інформації про організацію охорони здоров’я в Польщі, необхідної для надання медичних послуг особам, які здобули професійну кваліфікацію за межами Польщі» – підкреслив професор Матеуш Янковський.

«Ми хочемо продемонструвати, як організовано систему охорони здоров’я у Польщі, тих найбільш значущих елементів, з якими кожен медик щодня матиме справу, тобто від юридичних питань до організації охорони здоров’я, види підрозділів охорони здоров’я, первинна медична опіка, амбулаторна спеціалізація, лікарні, національний фонд здоров’я, з яким ми часто маємо справу».

Курс організовує Медичний центр післядипломної освіти у співпраці з МОЗ та Всесвітньою організацією охорони здоров’я, яка покриває витрати.

Курс буде доступний на платформі: med-learning.cmkp.edu.pl. Інформацію про це можна знайти на сайті CMKP.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ