Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Польщі відбулась зустріч полковників ЛитПолУкрБриг

6 листопада, на території штабу ЛитовськоПольськоУкраїнськоїбригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького відбулася робоча зустріч командування ЛитПолУкрБриг та командирів підрозділів національного компоненту Збройних Сил Республіки Польща. Про це інформують в Управлінні зв’язків з громадськістю ЛитПолУкрБриг.

Зокрема, польські офіцери — представники 5 механізованого, 16 інженерного, 21 логістичного батальйонів, 14 самохідно-артилерійського та 21 дивізіону протиповітряної оборони, а також розвідувальної роти, взводу РХБЗ прибули до багатонаціональної військової частини аби ознайомитися з планами підготовки на 2018-2019 роки.

На початку заходу командир ЛитПолУкрБриг полковник Дмитро Братішко та начальник штабу полковник Міхал Малиска привітали гостей й наголосили на важливості синхронізації навчань і тренувань командування та афілійованих підрозділів у новому навчальному році.

"Ми злагодимо наші зусилля та створимо умови для підтримання операційних спроможностей нашої бригади — командування і національних компонентів. Дуже корисно зустрічатися і обговорювати спільні заходи та шляхи поліпшення комунікації між нами і підготовки військових трьох країн. Впевнений, що це сприяє зміцненню дружби, взаємопорозуміння та взаємосумісності між литовськими, польськими та українськими військовослужбовцями", — додав полковник Дмитро Братішко.

А начальник секції S7 (тренування) майор Костас Петровас детально зорієнтував про основні заходи бойової підготовки та запропонував семінари, курси, командно-штабні тренування, які потребують участі національних компонентів країн-учасниць ЛитПолУкрБриг.

Також під час зустрічі учасники заходу представили презентації про свої підрозділи та їх завдання.

Вони також розповіли про озброєння і військову техніки, яка знаходиться на озброєнні підрозділів зі складу національного компоненту Збройних Сил Республіки Польща.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ