Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Польщі відбувся брифінг Агенції Frontex

21-22 січня 2020 року у Варшаві (Польща) представники Держприкордонслужби взяли участь у брифінгу, організованому Європейською Агенцією прикордонної та берегової охорони (FRONTEX). Про це інформує прес-служба Держприкордонслужби.
Фото: Держприкордонслужба

21-22 січня 2020 року у Варшаві (Польща) представники Держприкордонслужби взяли участь у брифінгу, організованому Європейською Агенцією прикордонної та берегової охорони (FRONTEX) у рамках запланованої у 2020 році спільної операції ʺFocal Points/ Coordination Points. AIR Borders 2020ʺ (ʺКоординаційні точки 2020. Авіаʺ).

Основною метою спільної операції є зміцнення інтегрованого управління кордонами та покращення оперативної взаємодії на зовнішніх кордонах Європейського Союзу.

Європейська Агенція з прикордонної та берегової охорони FRONTEX презентувала ряд заходів, які будуть проводитись в пунктах пропуску для повітряного сполучення країн-членів Європейського Союзу  у 2020 році в рамках спільної операції.

У міжнародному заході взяли участь координатори кожної ключової точки – представники аеропортів ЄС, а також інших країн, які братимуть участь у спільній операції з січня по травень 2020 року.

До складу делегації від України увійшли прикордонники з пунктів пропуску для повітряного сполучення ʺЛьвівʺ, ʺБориспільʺ, ʺЖуляниʺ, ʺОдесаʺ та ʺХарківʺ - аеропортів України, які також прийматимуть участь в операції.

Учасники брифінгу отримали вичерпну інформацію про завдання та принципи роботи міжнародних експертів, що будуть протягом 2020 року залучатися до спільних операцій в міжнародних аеропортах, у тому числі й на території України.

Задум  спільної операції ʺКлючові точки. Авіа. 2020ʺ  полягає в тому, що повітряні пункти пропуску в межах ЄС будуть посилені експертами з різних країн Євросоюзу та суміжних країн.

Також представники прикордонних відомств країн ЄС прибудуть і в пункти пропуску для повітряного сполучення України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ