Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Польщі відкриють пам'ятник загиблим у Смоленській катастрофі

У Польщі відкриють пам'ятник загиблим у Смоленській катастрофі, - Укрінформ.

Відкриття пам’ятника жертвам Смоленської катастрофи та закладення каменю під будівництво пам'ятника екс-президенту Леху Качинському будуть одними з основних пунктів вшанування восьмої річниці Смоленської катастрофи.

У заходах, які триватимуть по всій Польщі, візьмуть участь, зокрема, президент Анджей Дуда, глава уряду Матеуш Моравецький, лідер “Права і Справедливості” (PiS) Ярослав Качинський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Державні урочистості розпочнуться вранці поминальним богослужінням у пам’ять про жертви трагедії в одному з костелів у центрі Варшави. Після цього, о 09:41 (за київським часом) - у момент катастрофи літака вранці 10 квітня 2010 року - перед президентським палацом за участю прем’єра Моравецького буде оголошено хвилину мовчання. Президент Дуда покладе квіти до крипти Лєха та Марії Качинських у королівському палаці на Вавелі у Кракові.

Після обіду на площі Пілсудського у Варшаві за участю перших осіб держави відбудеться урочисте відкриття пам’ятника жертвам Смоленської катастрофи та закладення каменю на місці будівництва пам’ятника Леху Качинському.

Увечері відбудеться ще одне пам’ятне богослужіння і марш пам’яті у центрі Варшаві. 

Поминальні заходи у пам’ять про жертви катастрофи відбуватимуться упродовж дня у Варшаві та інших містах Польщі. 

Як відомо, 10 квітня 2010 року під Смоленськом розбився урядовий Ту-154М, яким представники польської політичної та військової еліти включно з президентським подружжям Леха та Марії Качинських прямували на вшанування 70-х роковин Катинської трагедії. Загинули усі 96 людей, які перебували на борту.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ