Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

У Польщі зростає підтримка відправки військ до України

Водночас 27,1% поляків зараз не проти дозволу громадянам Польщі брати участь у бойових діях в Україні
фото Укрінформ

Фото: Depositphotos

У польському суспільстві поступово починає зростати підтримка ідеї щодо можливої участі польських військ у війні в Україні.

Про це повідомляє польське видання RMF24, звертаючи увагу на останнє соцопитування центру United Surveys “Яку допомогу Польща повинна надати Україні?”, передає Укрінформ.

Згідно з опитуванням, найбільше підтримки у поляків викликає надання гуманітарної допомоги Україні (75%), військової в частині надання боєприпасів і легкого озброєння (67,6%), військової в частині важкого озброєння (54,1%), прийняття біженців (46,8%), надання фінансової допомоги (41,1%).

Водночас 27,1% поляків зараз не проти дозволу громадянам Польщі брати участь у бойових діях в Україні, а 9,4% не проти спрямування польських військ в Україну. Як зазначає видання, торік у межах схожого опитування підтримка для направлення польських військ в Україну була нульовою, а підтримка для дозволу польським громадянам воювати в Україні становила лише 3,4%. Доволі суттєве зростання підтримки щодо направлення як польських громадян, так і польських військ в Україну видання пов’язує з “ефектом Макрона” – нещодавніми висловлюваннями президента Франції, який не виключив направлення військ НАТО в Україну

Опитування United Surveys було проведено в Польщі 8-10 березня змішаним методом серед 1000 дорослих поляків.

Раніше Макрон заявив, що необхідно бути готовими до будь-яких сценаріїв розвитку подій, тому не відкидає варіанту, за якого виникне необхідність проведення операцій «на місцях», щоб протистояти Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ